Paco, een toffe peer, die wij kenden vanuit onze vroegere duikclub, organiseert eens per jaar de Christa Mensert Memorial Ride.
Ter nagedachtenis van Christa, die de vette pech had om aan asbestkanker te overlijden. Christa heb ik zelf ooit een keer ontmoet op een twee oktober, toen Paco ons gechartert had om mee te lopen met de taptoe in Leiden. Het goot en het goot met bakken uit de lucht en wij liepen daar met onze duikpakken aan. We hadden groot plezier. Een ding is duidelijk, Paco kan enthousiasmeren en organiseren. En goed ook.

Zoals gezegd, ter nagedachtenis van Christa, en om geld te verzamelen om onderzoek naar en bestrijding van asbestkanker te ondersteunen, organiseert Paco nu al jaren en jaren ieder jaar een dag met twee fietstochten. Een kortere tour en een langere tour. De lange tour is vooral voor de wielerkoersers, de snelle fietsers met de kromme sturen en de kekke, vaak door Paco nog ontworpen fietspakjes aan.

De kortere tour is meer wat voor mensen zoals ik.

De kortere tour is meer wat voor mensen zoals ik. Lekker door het Zuid-Hollandse polder landschap fietsen en altijd even onderweg een goed stuk appelgebak met slagroom nuttigen. En om het easy rider gevoel nog meer te hebben, karren Marjon en ik op onze ligfietsen. Dat alleen al maakt deze tourdag een dag voor alle fietsers. Wij hebben bijna iedere keer mee gefietst. Een enkele keer niet, omdat we dan op vakantie waren, maar een keer heb ik toen een paar dagen na de echte tourdag de grote tour op mijn ligfiets alsnog gedaan. Dan kom je met de ligfiets over de berg bij Zoetermeer nabij de skischans. En dat is best een onhollands hellinkje. Paco, geweldig hoe je samen met je team die dag samen ieder jaar een groot succes maakt.