Rondom de Christa’s Ride worden verschillende activiteiten georganiseerd. In de geest van Christa is het belangrijk om de kleitjes niet te vergeten. Dit jaar starten wij met de gratis Christa’s dikkebandenrace voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. De allerkleinsten mogen op de skeelerbaan trappen voor mooie prijzen en de eer om ‘Leiderdorps kampioen’ genoemd te worden.

Inschrijven 10.00 tot 10.20 uur uur, start is om 10.30 uur.

Doe mee!

Ben je tussen de 5 en 12 jaar oud? Doe mee aan de Christa’s Dikkebandenrace! Dit is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes die leuk vinden om te fietsen. Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets. Als je de race wint krijg je een mooie prijs.
Word jij de ‘Leiderdorps kampioen’?

Deelnemers

Deelnemers kunnen zich op 9 september vanaf 10:00 uur melden bij het clubgebouw van de IJs- en skeelerbaan Weteringpark aan de Boomgaardlaan 18, Leiderdorp. Deelname is gratis.
Uiteraard nodigen wij alle ouders en begeleiders om deel te nemen aan de Familietocht van 25 kilometers samen met jullie kleine fietshelden!

Het gebruik van een helm is aanbevolen.

De kinderen worden in vier categorieën ingedeeld en jongens en meisjes fietsen samen.

Leeftijd 5 en 6 jaar 7 en 8 jaar 9 en 10 jaar 11 en 12 jaar
Aantal rondjes 2 4 6 8
Afstand 800 meter 1600 meter 2400 meter 3200 meter

Eigen fiets

Je kan deelnemen aan de Christa’s Dikkebandenrace zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 milimeter zijn.
Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Ook op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie. Gebruik van een helm is aanbevolen.