PERSBERICHT

Groei zet door bij Christa’s Ride 2017

Zondag 10 september jl. is de sportieve- en familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride voor de achtste keer gereden onder een zonnetje en blauwe luchten.

Daar leek het niet op een paar dagen eerden met stortbuien in heel Zuid Holland, maar zondag waren de weergoden alle fietsers goedgezind en om 10 uur vertrokken wederom op feestelijke wijze vanuit de nieuwe locatie, de Leiderdorpse IJsbaan, 210 deelnemers richting het Groene Hart.

De opbrengst van de vorige Ride en een speciale Christa’s Ride wielershirt werden overhandigd aan het Instituut Asbestslachtoffers voor de startschot.

Initiatiefnemer Paco Busteros León maakte de directeur van het instituut, de heer Jan Warning blij met een cheque voor € 2000,-.

Dit jaar hebben wij de groei weer doorgezet, 60 deelnemers meer dan vorig jaar. Dat hadden wij niet verwacht. Ondanks alle voorbereidingen, vernieuwingen en de geweldige nieuwe locatie bij de IJsbaan leek de Ride letterlijk in het water te vallen. “De weersvoorspellingen waren zeer ongunstig aan het begin van de week met vrijdag als dieptepunt. Wij vreesden voor een soortgelijk weer op zondag. Maar tot onze opluchting brak zaterdagmiddag de zon door en er werd met man en macht door de vrijwilligers van de Vereniging IJssport Leiderdorp om de baan droog te krijgen voor de start” aldus Paco Busteros León.

“En dan zondagochtend, heerlijke zon en de perfecte omstandigheden! Alle deelnemers waren blij met de nieuwe startlocatie en het rondje aan de baan voor vertrek en na terugkomst. Het was prachtig om te zien, honderden fietsers in beweging voor onze goede doel!”

Later in de middag keerden alle deelnemers met een grote glimlach terug na hun rit. Iedereen was zeer te spreken over de route, de verzorging en de gastvrijheid van het evenement.

“Dankzij het groeiende aantal vrijwilligers, sponsors en partners kunnen wij de deelnemers een steeds betere ervaring bieden. Daar zijn wij heel trots op!

De opbrengst van dit jaar? Die zullen we in 2018 bekend maken… “

De negende Christa’s Ride wordt volgend jaar op 9 september 2018, de tweede zondag van de maand gehouden. Zet de datum vast in je agenda.

Meer informatie over de tocht, impressiefoto’s, het wat, waarom, hoe en het doel vind je op www.christasride.nl .