Waarom de Christa Mensert Memorial Ride?

Christa Mensert was een geliefde, levenslustige vrouw die midden in het leven stond. Ook was ze een bekende Leiderdorpse, want onder haar begeleiding en zorg zetten duizenden peutertjes op peuterspeelzaal  Kruidje-Roer-Me-Niet (tegenwoordig De Spetters) achttien jaar lang hun eerste stapjes op school. In 2006 werd bij Christa mesothelioom of asbestkanker vastgesteld. Hieraan is ze, na een dappere strijd, op 7 september 2009 ten slotte bezweken.

Een van Christa s mooiste eigenschappen was haar vanzelfsprekende inzet voor anderen. Haar grote wens was dat iedereen dat zou kunnen doen. Zo vroeg ze ook om bij haar uitvaart geen geld aan bloemen uit te geven maar het in haar geest liever te doneren aan het Instituut Asbestslachtoffers, die belangen en welzijn behartigt van mesothelioompatiënten. Hiermee zorgde zij al voor een forse bijdrage aan het medisch onderzoek ten bate van lotgenoten.

En Paco Busteros León, Christa s echtgenoot, kwam erdoor op het idee om de Christa Mensert Memorial Ride in het leven te roepen.

Christa Busteros León - Mensert

WAT IS DE CHRISTA MENSERT
MEMORIAL RIDE PRECIES?

De Christa Mensert Memorial Ride is een jaarlijks terugkerende sportieve én een familiefietstocht.
Want er zijn twee afstanden te kiezen: een route van 25 en één van 75 kilometer.

Zoals Christa graag met kinderen werkte, is de 25 kilometer bedoeld om ook de kleintjes mee te kunnen laten doen, samen met de ouders en iedereen die gewoon graag een lekker ontspannen tochtje wil maken. Mede namens de Floreo Kids, de scholengemeenschap en sportverenigingen in Leiderdorp worden alle ouders/clubleden uitgenodigd voor de tocht. Voor de meer sportieven onder ons is er een gevarieerd parcours van 75 kilometer te rijden. SportCity Leiderdorp/Leiden zal ook zijn leden uitnodigen om deel te nemen aan de tocht en aanwezig zijn bij het start- & finishdorp. De lokale en regionale media zullen graag verslag doen van het evenement.

Beide afstanden beginnen ’s ochtends en komen met hun finish uit bij Vereniging IJssport Leiderdorp aan de IJs- en skeelerbaan Weteringpark. Het parcours, dat door Leiderdorp en omgeving zal voeren, wordt ontworpen door ervaren tekenaars die veiligheid en plezier van de fietsers voorop zullen stellen. Daarnaast komen er duidelijke routebeschrijvingen door elke route vooraf te peilen.

Fietsspecialist Bikelane, Albert Heijn Santhorst, en Ranzijn hebben een traktatie voor alle deelnemers. Vrijwilligers bewaken waar nodig kruispunten en overgangen. Bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp zal voor de deelnemers aan de 25 kilometer tocht, onder het genot van een versnapering, even rust te vinden zijn. En voor de napret zullen Fotostudio VeefkindReinoud van Leeuwen Fotografie en misign ontwerp foto’s van de deelnemers maken en gratis beschikbaar stellen. Na afloop van de tocht, natuurlijk, de uitnodiging dit evenement in 2018 wéér mee te komen maken!

CHRISTA MENSERT MEMORIAL RIDE
steunt het Instituut Asbestslachtoffers

De Christa Mensert Memorial Ride ondersteunt het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst van de Ride komt hiermee (na aftrek van noodzakelijke kosten) ten goede aan de strijd tegen asbestkanker en aan steun voor hen die lijden aan deze nog ongeneeslijke ziekte.
Het doel op zich is, mensen bekend te maken met de mogelijkheden en uitdagingen van Mesothelioom- oftewel longvlieskankerpatiënten, en tegelijkertijd de lotgenoten van Christa Mensert te ondersteunen.

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN!

SCHRIJF JE IN!

SPONSORS