Zondag 16 september j.l. is de toer- en familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride voor de derde keer georganiseerd en gereden. Met prachtig weer vertrokken op feestelijke wijze de bijna 140 deelnemers richting het Leiderdorpse Groene Hart. De tocht is met veel plezier door jong en oud gefietst. de jonste deelnemer was Hugo uit Zoeterwoude van acht en een halve maand oud.

60 toerfietsers startten om 09.30 uur voorafgaand aan de overhandiging van de cheque van € 755,- die de organisatie aan het Instituut Asbestslachtoffers aanbood. Van 10.00 uur tot 10.50 vertrokken groepsgewijs de 78 familie?fietsers voor een mooie rondje Leiderdorp.

Alle deelnemers weden voorzien van een overheerlijke flesje water door C1000 de Jong Leiderdorp, een banaan/ontbijtkoek door de Stichting Kinderopvang Leiderdorp en een goed gevulde ‘goody bag’ door Sportcity Leiderdorp. Deelnemers van de 25 km konden genieten bij Restaurant Paerdeburg in Rijpwetering een kopje koffie en overheerlijke appelgebak voor een speciale ‘tochtprijs’. Alle deelnemers werden op de foto gezet door Fotostudio Veefkind en Reinoud van Leeuwen. Alle foto’s worden in de loop van de week online te zien, en te bestellen, op onze website (www.christamensertride.nl). Alle opbrengsten er van worden uiteraard ook beschikbaar gesteld voor het Instituut Asbestslachtoffers.

Initiatiefnemer Paco Busteros León is zeer tevreden over hoe de tocht is verlopen: “Ik ben enorm bij met de grote opkomst, met een groei van meer dan 30% is de Ride een hit dat niet meer weg te denken valt… Fantastisch om te zien hoe klein bij beetje onze project steeds groter wordt, daar ben ik, samen met alle mensen dat ons een warm hart toe dragen, enorm trots op!”
Over de opbrengst van dit jaar is hij optimist: “De opbrengst is ronduit hoger dan vorig jaar… we wachten nog op de opbrengst van de foto’s”. In elke geval een zeer geslaagde derde Ride, reden om volgend jaar weer voor het goede doel ons best te doen.