Zondag 13 september jl. is de sportieve- en familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride voor de zesde keer gereden. 
Met veel meer deelnemers dan we op basis van het weerbericht zouden verwachten, vertrokken om 10 uur wederom op feestelijke wijze en met een heerlijk zonnetje de bijna 180 deelnemers richting het Groene Hart.
De opbrengst van de vorige Ride werd overhandigd aan het Instituut Asbestslachtoffers tussen de startschoten van beide afstanden door. Initiatiefnemer Paco Busteros León maakte de directeur van het instituut, de heer Machiel van der Woude, blij met een cheque voor € 2403,-. Weer meer dan  het bedrag van de vorige tocht.
Van der Woude: “Wij zijn hier heel blij mee! Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het specialistisch onderzoeksteam van het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis. De schenking van de Christa Mensert Memorial Ride maakt een groot verschil!”
Dit jaar leek de tocht letterlijk in het water te vallen, dagenlang voor de Ride was het weer een en al regen. Paco over de Ride: “De regen van de voorgaande dagen heeft dit jaar kennelijk veel mensen ontmoedigd om mee te fietsen aan de 25 kilometertocht. Daartegenover, keerden alle deelnemers met een grote glimlach terug na hun rit. Het zonnetje scheen en het weer was fantastisch, het leek alsof Christa daarvoor had gezorgd. Iedereen was zeer te spreken over de route, de verzorging en de groei die de Ride ieder jaar weer maakt. Dankzij het groeiende aantal vrijwilligers, sponsors en partners kunnen wij de deelnemers een steeds betere ervaring bieden. Daar zijn wij heel trots op!
De opbrengst van dit jaar? Die zullen we in 2016 bekend maken… “
De zevende Christa’s Ride wordt volgend jaar op 11 september, de tweede zondag van de maand gehouden. Zet de datum vast in je agenda.
Foto: Erik Buenrostro