Kikkers ontmoeten oude sportmaten tijden de Christa’s Ride

Precies was mijn aankomst op de skeelerbaan in Leiderdorp- veel te vroeg – maar niet voor de organisatie – mensen van de Christa’s Ride hadden alles uit de kast gehaald voor de wielrenner/ster. 

Een persoonlijke ontvangst, melden bij de tafel, met extra zorg omringd: gels, mueslirepen, bananen, sportdrank. Pak maar mee voor onderweg, de kantine in; koek en zopie, een ontmoeting met een gepensioneerde kikker: Piet van Leeuwen, voor deze dag wegafzetter. Even bang dat het te stil zou blijven, onnodig… want steeds meer wielerhelden hadden gelukkig voor deze tour gekozen. Zie daar: Piet Berg, Paul de Jong, Martijn Koene, Willem Sluik, Theo Visser and friends, Cock de Koning senior en zijn debuterende junior op de racefiets, good old Henk van Driel ook een kei die werk heeft verzet om deze dag te laten slagen. 

De sfeer was prima, opgewekt en de weergoden waren Christa’s Ride goed gezind. Om 10.00 uur gaat het kanon af… Voor de genoemde is de route gesneden koek, met als uitdaging de 8% Christa’s Hill nabij de Skibaan van Zoetermeer, even blijkt dat het mis gaat bij de kruising van de klim, aandachtspuntje voor volgend jaar? Wij groeperen bij de Vlietlanden, zijn trots op ons gemiddelde van de eerste 2 uur koersen, (lees: jakkeren) want een toertocht fietsen is zo moeilijk !!! Tevreden terug ontvangt iedere deelnemer/ster een bloem een tas en een schouderklop inclusief een compliment. Graag volgend jaar weer terug… natuurlijk want de Ride moet net als de Joop Zoetemelk Classic worden, of niet zo groot?

Vandaag stond iedere fietser ‘centraal” en wat een aandacht voor ons, wij waren bevoorrecht, met respect en dank voor de organisatie en hun mensen , die deze dag deden slagen.

Verslag: Ruud Freeke