PERSBERICHT

Christa’s Ride aanstaande zondag

Het aftellen is nu echt begonnen! Aanstaande zondag (9 september), wordt om 10:30 uur het startschot gegeven voor de negende Christa Mensert Memorial Ride!
Deze keer starten wij met de Christa’s Dikkebandenraces om 10.30 uur en de deelnemers aan de toer- en familietochten worden vanaf 12.00 uur afgeschoten.

Christa’s Dikkebandenrace voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar
Voordat de fietstochten van 25 en 75 kilometer beginnen mag jij, als je tussen de 5 en 12 jaar oud ben, deelnemen aan de Christa’s Dikkebandenrace. Er zijn 4 categorieën, 4-6 jaar (twee rondjes om de baan), 7-8 jaar (vier rondjes om de baan), 9-10 jaar (zes rondjes om de baan) en 11-12 jaar (acht rondjes om de baan). Jongens en meisjes fietsen samen. Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets of mountainbike. Als je een helm hebt neem maar mee. De beste jongen en meisje per categorie mag zich ‘Leiderdorps Kampioen’ genoemd worden! En als je niet wint? Geen probleem, wij hebben ook wat lekkers voor alle deelnemers.
Doe je mee? Kom dan tussen 10.00 en 10.20 uur naar de start.
Deelname is gratis. Uiteraard nodigen wij alle ouders en begeleiders uit, om deel te nemen aan de Familietocht van 25 kilometers samen met jullie kleine fietshelden! Meer info op onze website onder het kopje ‘Inschrijving’.

Toer- en familietochten, nu al een traditie
Alles is klaar om een geweldige tocht te beleven. Beide routes liggen er prachtig bij. Deelnemers van de 25 km. tocht worden onderweg getrakteerd op appeltaart bij het officiële rustpunt bij Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Voor de deelnemers aan de 75 km is er een verzorgingspost halverwege de rit aangeboden door fietsspeciaalzaak Bikelane Leiden en het klimsprintje op Christa’s Hill in Zoetermeer wordt gefotografeerd door Reinoud van Leeuwen Fotografie!
Zoals altijd worden de deelnemers in de watten gelegd door onze sponsoren en vrijwilligers. Na afloop ontvang je de Ride’s goodiebag vol leuks en vier je je prestatie op het kleine feestje bij onze nieuwe start- en finishlocatie!

De tochten starten en eindigen in Leiderdorp en voeren je door het prachtige Groene Hart. Inschrijven voor de tocht kan op de website van de Ride of op de dag zelf bij de inschrijfbalie en tevens startplaats: IJs- en skeelerbaan Weteringpark in Leiderdorp!

De Christa’s Ride ondersteunt het Instituut Asbestslachtoffers. De gehele opbrengst van de Ride komt ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan longvlieskanker.

Kom het liefst met je fiets
Dezelfde dag als de Christa’s Ride vindt een ander fietsevenement plaats dat Leiderdorp passeert, daarom zijn de wegen rondom de startlocatie afgesloten voor autoverkeer tussen 11.00 en 11.25 uur. Kom daarom liever op de fiets naar de start en als het niet anders kan kijk op onze site onder ‘informatie’ voor meer mogelijkheden.

Paco Busteros León (Organisatiecomité):
“Na de ervaring van vorig jaar bij onze nieuwe start- en finishlocatie zijn wij er van overtuigd dat de Ride in 2018 nóg beter en mooier gaat worden. Met de de traditionele afstanden en Christa’s Dikkebandenrace wordt ons evenement steeds completer en aantrekkelijker voor een breder publiek, en dat allemaal nog steeds in de geest van Christa.
Kom – samen met een familielid, vriend(in) of collega – en doe mee aan de fietstocht of als donateur. Maak een verschil met je bijdrage aan het onderzoek. Ik hoop op mooi weer zoals vorig jaar en vooral je te zien op zondag 9 september!
De organisatie, sponsors en ikzelf kijken dan ook uit naar ieders komst en wensen iedereen een goede laatste voorbereiding!”

Dagprogramma
10.00 – 10.20 uur Ontvangst deelnemers Christa’s dikkebandenrace
11.15 – 11.45 uur Ontvangst deelnemers/bedrijventeams 25 en 75 km.
10.30 – 11.30 uur Christa’s dikkebandenrace
11.30 uur Prijsuitreiking Christa’s dikkebandenrace
12.00 uur Start 75 km Toertocht
12.10 uur Start 25 km Familietocht
13.00 – 16.30 uur Terugkomst deelnemers/Petite Fête

Extra informatie
Meer informatie over de tocht, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, het wat, waarom, hoe en het doel vind je op www.christamensertride.nl, Facebook: www.facebook.com/christasride