Zondag 15 september jl. hebben wij de toer- en familiefietstocht Christa Mensert Memorial Ride voor de vierde keer gereden.
Met veel meer deelnemers dan het weer van voorgaande dagen deed vermoeden, stipt om 10 uur, vertrokken wederom op feestelijke wijze en met een heerlijk zonnetje de bijna 120 deelnemers richting het Groene Hart.

De opbrengst van de vorige Ride werd overhandigt aan het Instituut Asbestslachtoffers tussen de startschoten van beide afstanden. Initiatiefnemer Paco Busteros León maakte de vertegenwoordiger van het instituut, mevrouw Martens, blij met een cheque voor €1440,-. Bijna een verdubbeling van het bedrag van de vorige tocht.
Martens: “Wij zijn hier heel blij mee! Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het specialistisch onderzoeksteam van het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis, hét beste asbest- oftewel longvlieskanker team in Europa. De schenking van de Christa Mensert Memorial Ride maakt een groot verschil!”

Dit jaar leek de tocht letterlijk in het water te vallen, dagenlang voor de Ride was het weer een en al regen. Paco over de ride: “De regen van de voorgaande dagen heeft dit jaar veel mensen ontmoedigd om mee te fietsen. Daar tegenover, keerden alle deelnemers met een grote glimlach terug na hun rit. Het zonnetje scheen en het weer was fantastisch, het leek alsof Christa ervoor had gezorgd. Men was zeer te spreken over de route, de verzorging en de groei dat de Ride ieder jaar doorgaans maakt. Dankzij onze groeiende aantal sponsors en partners kunnen wij de deelnemers een steeds betere ervaring aanbieden. Daar zijn wij heel trots op!

De opbrengst van dit jaar? Dat zullen we in 2014 bekend maken… “

De vijfde Christa Mensert Memorial Ride wordt volgend jaar op de tweede zondag van september gehouden. Zet de datum vast in je agenda.